topbar

KH-kotileipä: Täyttä ruista ja perinteitä

Ruisleipä on kuulunut oleelisena osana suomalaisen ruokapöytään jo vuosisatojen ajan. Rukiista saaduin voimin esi-isämme ovat raivanneet peltonsa, selviytyneet raskaista maa-ja metsätöistä, taistelleet sodissa ja menestyneet urheilukilpailuissa.

Ruisleivässä on enemmän kuituja kuin missään muussa viljatuotteessa, ja siinä on vain vähän rasvaa. Kuidut ovat erittäin tärkeitä vatsan hyvinvoinnille ja alhainen rasvapitoisuus tekee siitä terveellisen. Ruisleipä sopii siis varsin hyvin painostaan huolehtiville.

KH-Kotileipä sijaitsee Vehmersalmella Enonlahden kylässä keskellä kauneinta suomalaista perinnemaisemaa. Leipomoa ympäröivät tuuheat metsät ja puhtaat järvet viestivät yrityksen perinteitä kunniottavasta toimintaperiaatteesta ja tuotteista. KH-kotileivän ruisleivissä käytetään vain ruisjauhoja ja ne eivät sisällä mitään lisäaineita.

KH-Kotileivän tuotevalikoimaan kuuluu:

Ruisleivän pakastaminen

Jäätyneessä leivässä ei tapahdu kemiallista vanhenemista. Sen ravintoarvo ja ulkonäkö pysyvät lähes muuttumattomina. Mikäli pakastaa suuremman leipäerän, pitää pakastin säätää pakastusteholle. Liian hitaasti jäätynyt leipä kuivuu ja tulee vanhan makuiseksi.

Pakasta leipä valmiiksi viipaloituna tai annospaloina. Leipä säilyy pakastimessa 1-2 kk.

Ruisleivän sulattaminen

Ota leipä pakastimesta ja poista muovipussi. Anna leivän sulaa huoneen lämmössä sulaksi. Laita leipä puhtaaseen ja kuivaan muovipussiin ja säilytä kuivassa paikassa huone lämpötilassa.

Mistä KH-Kotileivän tuotteita saa?

Ruisleipiämme voi ostaa seuraavista kaupoista:

Juankoski

Kaavi

Kuopio

Leppävirta

Muuruvesi

Riistavesi

Siilinjärvi

Suonenjoki

Tuusniemi

Varkaus

Vehmersalmi